تقویت تمرکز و حافظه ی کودک همراه بازی
همانطور که بچهها بزرگ میشوند و به سن مدرسه میروند، اهمیت یادگیری از طریق بازی افزایش مییابد. از طریق بازی، کودکان میتوانند تخیل خود را پرورش دهند، توانایی گوش دادن خود را بهبود بخشند، و همچنین مهارتهای شناختی مهمی را توسعه دهند که به رشد آنها در آینده کمک میکند. بازیهای تمرکز و حافظه بخش حیاتی این امر هستند.
فرقی نمیکند، بازیهای جفتسازی ساده با استفاده از کارتهای بازی باشد، یا شناسایی کلمات آموخته شده روی کارت. مربی به کمک این بازیها از تقویت حافظه و تمرکز کودکان برای تقویت یادگیری استفاده میکند. مربیان ما در پیش دبستانی شادآموز از این بازیها برای تمرین زبان انگلیسی، آموزش خواندن کلمات و… استفاده میکنند. این روش از خشک بودن تکرار کلمات برای به خاطر سپردن میکاهد. در عین حال، کودک برای برنده شدن در بازی نیازمند ترکیب چند مهارت مهم رشد، یعنی تشخیص بصری، مهارت های حرکتی و چابکی و تثبیت اطلاعات آموخته شده است.
بازیهای تمرکز و حافظه چطور به یادگیری و رشد کودکان کمک میکنند؟
انجام بازیهای حافظه میتواند سایر عملکردهای مغز مانند توجه، جذب اطلاعات جدید، یادگیری و تمرکز را بهبود بخشد. بازیهای حافظه به تفکر انتقادی امکان رشد میدهد و به کودکان کمک میکند تا توجه خود را به جزئیات معطوف کنند. در این بازی کودک باید به جزئیات متعددی از جمله محل و شکل کارتها روی میز توجه کند، تا در آن برنده شود.
بازیهای حافظه میتوانند تشخیص بصری را بهبود بخشند. بسیاری از بازیهای حافظه که بر اساس تفاوتها یا پیوند دادن دو تصویر مرتبط هستند، تمایز بصری را در کودکان بهبود میبخشند. این امر منجر به تسریع در تشخیص تصاویر از یکدیگر میشود. تقویت حافظه بصری نه فقط در تشخیص کلمات آموخته شده، بلکه در سالهای آینده در مهارتهای خواندن، نوشتن و املا به کمک کودک خواهد آمد.
از سوی دیگر، بازیهای تمرکز به بهبود حافظه کوتاه مدت میانجامند و انجام مکرر آنها عملکرد در این زمینه را بهبود میبخشد. یک حافظه کوتاه مدت خوب میتواند حافظه بلند مدت کودک را نیز بهبود بخشد. بنابراین، کودک میتواند از طریق بازیهای مربوط به حافظه کوتاه مدت، اطلاعات فراگرفته را به حافظه بلندمدت خود منتقل کند.
اگرچه بازیهای حافظه بیشتر بر روی تقویت یادگیری کلمات آموخته شده تمرکز دارند، اما برای انجام این بازیها و موفقیت در آنها بازیکنان باید حرکتهای خود را برنامهریزی کنند. از نشان دادن کارت گرفته تا ترسیم حرکت بعدی، کودک میتواند اهمیت فکر کردن به آینده و ترسیم انتخاب بعدی را بیاموزد. تقویت مهارتهای فکری کودک به این معنی است که استعداد ذهنی او برای پردازش اطلاعات، تصمیمگیری، ایجاد ایدههای جدید، پرسیدن سوال، تلاش برای معنا بخشیدن به چیزها، سازماندهی اطلاعات و غیره بهبود خواهد یافت.
انجام بازی های هدفمند بهترین راه برای هدایت کودکان به سمت آموزش و پرورش خلاقیت های ذاتی آنهاست. چرا که بازی در وجود همه ی کودکان هست پس اگر ما کودک را به سمت انجام بازی های آموزشی سوق ندهیم او به دنبال بازی دیگری می گردد که بنابر سبک زندگی کنونی، بازی های رایانه ای نقش پررنگی را ایفا میکنند.
تحقیقات نشان میدهند کودکانی که یادگیری از طریق بازی را تجربه میکنند، بهتر میتوانند اطلاعات آموخته شده را نهادینه کنند و از آنها در زندگی روزمره بهره ببرند. به علاوه، برنده شده در این بازیها باعث تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس کودک میشود. و این به نوبه خود به افزایش اشتیاق به یادگیری کمک میکند.
مربیان ما در پیش دبستانی شادآموز تلاش میکنند لحظاتی پر از شادی و غنی از یادگیری را برای کودکان شما رقم بزنند و در این راه از هیچ یک از تکنیکهای مفید آموزشی نمیگذرند.
نظر بدهید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد مورد نیاز علامت گذاری شده اند. *